Вечер на младото вино 2019 в Uva Nestum Wine & SPA

Там, в полите на Пирин планина, където първите ридове на Родопите сутрин пресрещат очите ти, а шума на Места, тихо разказва истории, е закътан моя роден град Гоце Делчев.
 
Съвсем близо до него, окъпани от топлото южняшко слънце са се ширнали чудните лозови масиви на бутиковия винарен комплекс Uva Nestum Wine & SPA – гордост за неврокопчани и цялата околията.
 
Всяка година през есента собствениците на комплекса организират винено събитие, наречено “Вечер на младото вино”, съпроводено с дегустация на вино и богата фолклорна програма.
На десетото издание на празника, през ноември 2019 година имах честта да бъда поканена да замеся хляба, носещ старото име на моя роден град Неврокоп с уникалното младо вино Rubin & Merlot на избата.
Празникът съвпадна с Десетата годишнина от създаването на комплекса и се превърна в своеобразен повод за празнуване в рамките на няколко дни.
 
Хляб “Неврокоп” пожъна голям успех и наред с уникалното вино, блестеше с цялата си прелест и аромат сред празничната атмосфера на събитието.
За неговото приготвяне имах честта да работя рамо до рамо с изкусния майстор-хлебар на комплекса Снежана Бъждарева, с която споделихме незабравими моменти на радост и удовлетворение от добре свършената работа.
За мен поканата за гостуване и участието на това незабравимо събитие бе истинско предизвикателство и чест, за което сърдечно благодаря на организаторите му!
 
Вече съм сигурна, че моят хляб “Неврокоп” намери виното си, а виното на UVA Nestum, намери хляба си.
До нови хлебно-винени срещи, приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *