Schuman Lights up 2022 – Фестивал на светлините на площад “Шуман” 2022

На 13 декември 2022 година се състоя последното събитие на красивия площад “Шуман” в сърцето на Брюксел, преди да започне пълната му трансформация през следващата година.
 
Беше ни  малко тъжно от този факт, защото мястото е прекрасно – красиво и уютно, но добрата новина е, че “Фестивалът на светлините” и “Празникът на хляба” ще продължат да се провеждат, но на нова локация за радост на всички участници и гости.
 
И тази година щандът на България блестеше с цялата си прелест, не само заради вкусната храна, която българската страна беше подготвила, но и заради емоциите, които ни владееха докато я представяхме на гостите.
Гастрономическата обиколка на Европа отново беше спонсорирана от Посолствата и Постоянните представителства на страните членки на ЕС, но в знак на съпричастност и подкрепа към Украйна, тя и Молдова също взеха участие в празника.
 
По време на едноседмичния фестивал тази година освен културното многообразие и традиционните продукти на стария континент, бе поставен фокус и върху алтернативните зелени енергийни източници – водородна, вятърна и слънчева енергия.
За моя радост и удоволствие аз отново имах превилегията да се представя на български щанд с моя хляб “Неврокоп”, който за пореден път очарова организаторите и гостите, намери нови почитатели и стана причина за още нови запознанства.
 
Така в дух на приятелство и отлично настроение, обменихме идеи, добри думи, незабравими емоции и обещание за нови срещи.
Специални благодарности на господин Пламен Бончев – посланик на Република България в Кралство Белгия и Люксембург и неговия екип за отличната организация, благодарение на която щандът на България блестеше сред всички останали с български колорит и гостоприемство!
 
И колко беше прекрасно да чуеш думите “благодаря” и “България” изказани с много различни акценти, но и с нескрита радост и въодушевление от хората!
 
До нови срещи, приятели!
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *