На 4 май 2019 година имах честта да участвам за втори пореден път…

На 4 май 2019 година имах честта да участвам за втори пореден път на Международния Фестивал на Хляба La Fête des pains в Брюксел.

Празникът се проведе за 7-ма поредна година под патронажа на Европейските Институции и община Ixelles и имаше за цел да представи различни видове хляб и тестени продукти от цяла Европа и от Далечния Изток.

По традиция Фестивалът съвпадна с Деня на отворените врати на Европейските институции и беше посетен от изключително голям брой посетители от цял свят.

На щанда на България тази година представих два вида хляб с квас – добре познатия на всички “Неврокоп” с червено вино, твърдо сирене и свежи подправки и хляб “Наслада” с пълнозърнест лимец, фъстъчено масло и орехи.

Забележителното този път беше, че хлябът, носещ старото име на моя роден град Неврокоп, освен всичко носеше и неговия дух. Тази година той беше замесен с уникалното червено вино Rubin & Merlo, реколта 2016, предоставено любезно и специално за случая от семейната бутикова винарна Uva Nestum Wine & Spa в Гоце Делчев, където се произвежда.

Мой традиционен партньор в това начинание бе Миглена Томова, която представи уникални български вина от бутикови изби, които бяха достъпни както за дегустация, така и за закупуване на място.

Много българи, близки приятели, познати и непознати, дойдоха специално за случая да ни поздравят, без да се плашат променливото, студено и дъждовно време в този ден.

Така за поредна година в сърцето на Европа създадохме свой уютен и красив български кът и наред с хляба на различни народи по света, с цялата си прелест блестеше и нашият, този, носещ духа на България.

Благодаря и до нови срещи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *