За мен

Добре дошли в моя цветен и вкусен свят!

Аз съм запален любител пекар, който обожава хляба и здравословната храна. 
 
Mariyana’s bread е моят блог, моето мечтано и красиво място, в което ще споделям рецепти за хляб с квас, за различни печива с естествени закваски, ферменти, техники и тънкости. Накратко, тук може да се почувствате уютно и да усетите ароматите на нещо вкусно, истинско и красиво.

Малко информация за мен и моята цел:

Казвам се Марияна Беличовска и от началото на 2009 година живея в Белгия. По професия съм ИТ специалист, но отдавна разбрах, че това не е моето поприще.
 
Когато започнах да правя хляб с квас, осъзнах каква магия има в него. Оттогава не съм спирала да експериментирам и да създавам мои собствени рецепти, както и да трупам все повече знания за необятния свят на живото хлебарство.
През 2015 година участвах в конкурс за най-креативен био хляб, организиран от известната пекарна Le Pain Quotidien в Белгия по случай 25 годишнината от създаването ѝ и спечелих голямата награда – един уикенд моят хляб се продаваше във всички 200 пекарни на Le Pain Quotidien на територията на цялото Кралство.

Втората част на наградата беше пътуване до Ню ЙОРК и участие в майсторски клас в една от централните пекарни в Манхатън.

Целта на моя блог е  да провокирам интереса на всички, за които има значение какъв хляб слагат на масата си и да ги окуража да се запознаят с магията на здравословното хлебарство. 
 
Ще се постарая максимално да онагледя процесите и последователността на приготвянето на хляб в домашни условия, с цел всичко да бъде пределно ясно за вас, моите читатели. 
 
Убедена съм, че е крайно време в името на здравето да спрем да консумираме хляб, пълен с добавки, овкусители и консерванти, да запретнем ръкави и да си направим сами свой, истински, домашен и вкусен хляб. 

Марияна Беличовска