Фестивал на хляба 6 май 2023 – Брюксел

На 6 май тази година, навръх Георгьовден в сърцето на белгийската столица за Десети пореден път се състоя традиционният фестивал на хляба La Fête du Pain 2023.

По традиция той отново съвпадна с Деня на отворените врати на Европейските Институции и привлече огромен брой посетители – гости и жители на Брюксел.

Щандът на България и тази година се отличаваше с български дух и колорит, благодарение на красивите печива с квас, които сътворих и бутиковото българско вино, представено от Миглена Томова.

За тазгодишното издание на фестивала направих два вида хляб – хляб “Неврокоп” с прекрасно българско червено вино, декориран с шаблон, напомнящ красива дантела и цветен хляб с домашен кефир, пюре от спанак и куркума, който се превърна в истинско откритие за всички почитатели на нестандартните печива.

Декориран със свежи листа салвия той нямаше равен по хубост и оригинална премяна сред цялото хлебно стълпотворение на празника.

Денят беше прекрасен – топъл, слънчев, цветен и ухаещ на прясно изпечен хляб, а въздухът трептеше, наситен с усмивки, вълнения и много положителни емоции.

Благодаря от сърце на всички приятели, които отделиха от времето си и дойдоха от близо и далеч да ни поздравят и подкрепят на празника!

Благодаря на всичките си почитатели, които ме зарадваха с присъствието си, с хубавите думи и светлата енергия, която вляха в сърцето ми!

Благодаря на верните ни помощници, които всеотдайно стояха до нас и ни помагаха всячески, за да изведем събитието до успешен край!

Тези толкова специални празнични дни, винаги ме зареждат с огромна енергия и вдъхновение, с които посрещам бъдещите предизвикателства в необятния свят на хляба.

И да, за поредна година България зае своето заслужено място в европейското семейство (дори и на кулинарната сцена), стоеше гордо изправена и беше запомнена и спомената с добро!

До следващата година, приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *